2018. okt 03.

Kreáld meg önmagad!

írta: Szandi118
Kreáld meg önmagad!

Önismereti utazásunk Máltán

img_7227_szilvi_b.jpg

Manapság egyre több helyen halljuk, hogy Találd meg magad! Szerintem sokkal helyesebb, ha úgy fogalmazunk: KREÁLD meg önmagad!

És ezt mégis hogyan?

Számomra az utazás a legideálisabb módja a fejlődésnek. Az új körülmények, új emberek, új látásmódok állandóan alakítják személyiségemet, és úgy gondolom, hogy ez élethosszig tart. Tehát nem lesz egy olyan pont, amikor azt mondom, hogy igen, most megtaláltam önmagam. Hiszen miközben azt csinálom, amit szeretek, minden élménnyel új ember vagyok.
Tapasztalásaink alakítanak bennünket és azok a mindig új tükrök, melyeket a világ fordít felénk nap mint nap.

Már gyermekkoromban is vonzott az önismeret. Ehhez az érdeklődéshez jött később az utazás mánia, amik így tökéletesen kiegészítik egymást.

Pontosan ezért nagyon örültem, mikor egymásra találtunk Szilvivel, a Manna Coach megálmodójával. Az "Édes Élet" nevű, pároknak szóló programjába nyerhettünk bepillantást. Így lehetőségünk nyílt egy élmény alapú utazásra,

ahol a hangsúly nemcsak a külső helyszíneken van, hanem a belső megéléseken,
saját érzéseink megtapasztalásán. 

A párommal 6 éve vagyunk együtt, és szerencsésnek érzem magam, mert kiegyensúlyozott, szeretetteljes kapcsolat a miénk <3. Pontosan ezért is kíváncsian vártuk, hogy milyen újdonságokat tartogat számunkra ez az újfajta megközelítés. 
Izgalmasnak ígérkezett ez a pár nap, hiszen még mi sem sejtettük, hogy mi vár majd ránk.

Most pedig kalandra fel! Megmutatom milyen volt ez a különleges utazási program!

1. Nap: Bele a közepébe... 

Szeptember 8-án érkeztünk, a győzelem napi ünneplés közepette. Valletta festői utcáin sétálgatva kezdtük beszélgetésünket. Már az első nap hatalmas felismerésekhez juttatott az életemmel, hitrendszereimmel kapcsolatban. Beszélgettünk a tulajdon fontosságáról, a generációk óta belénk nevelt, "csak ház legyen!" mintáról, a biztonságról, célokról. 

Így tehát már az első nap sok-sok újdonságot hozott. Kíváncsian vártuk a holnapot.

2. Nap: Érezni, jelen lenni

Másnap érzéki szinten fedeztük fel a szigetet. Látásunkat, hallásunkat, tapintásunkat, az ízlelést és a szaglást használva kirándultunk. A Marslaxkokk-i halpiacon, a kikötőben járva, majd a marsascalai strandon igazán a MOST-ban voltunk. Odafigyeltünk, hogy mi van körülöttünk. Mit látunk, hallunk, tapintunk.. Tudatosítás nélkül sokszor "elvesznek" ezek az igazán fontos dolgok.

Érdekes volt megtapasztalni, hogy bár a párommal együtt mentünk egész nap, mégis más-más illat, hang stb. ragadt meg neki egy-egy helyről. Akár olyan is, ami nekem fel sem tűnt.. Így fedeztem fel például, hogy minden háznak van egy neve (a képeken látszik) és hogy minden egyes kilincs más és más. Figyeltem, ahogy a rengeteg nyelv keveredik a piacon, érezhettem, hogy milyen egy kaktuszt tapintani (nem a szúrós részén!), megkóstoltuk a híres máltai datolyás sütit, a lédús, zamatos gyümölcsöket és beszippantottuk az olaszos fűszerek illatát a piacon.

Annyira tetszett ez a gyakorlat, hogy biztosan beépítjük a hétköznapokba is. Egyrészt vicces tud lenni, másrészt segít egy kicsit ITT és MOST lenni. Imádtam minden percét!

 3. Nap: Felismerések, szembesülések - idilli környezetben

Reggel a San Anton Gardensben indítottunk, délután pedig gyönyörű sétát tettünk Mdina és Rabat falai között, Itt szó volt kedvenc meséről, melyben felfedeztük saját magunk történetét. Eddig még sosem gondoltam ilyen megközelítésben a gyermekkori kedvencemre. Érdekes volt meglátni, hogy milyen kapcsolatban van jelenlegi énünkkel, életünkkel. 

Később Rabatban, a katakombáknál beszélgettünk az életről, az elmúlásról. Arról, hogy egy-egy utazásunkba minden jót belesűrítünk, hiszen tudjuk, hogy az az egy hét áll rendelkezésünkre. Vajon, ha tudnánk, hogy az életben mennyi időnk van még, akkor is ugyanígy élnénk? Mi már egy ideje rátértünk arra az útra, hogy abból élhessünk meg, amit szívből csinálunk. Sajnos még nem sikerült 100%-ban a saját dolgainkból bevételt termelni, de már rajta vagyunk a témán és szerintem ez a lényeg. 

Továbbsétálva az óvárosban, megkóstoltuk a máltai különlegességet, a pastizzit. A csirkés isteni! Ha erre jártok, semmiképp ne hagyjátok ki! 

img_0966.jpg

Délután pedig egymásra figyelés következett, melyben megtapasztaltuk, hogy mit hallunk meg a másik mondanivalójából. Szerinted te mennyire figyelsz a párodra? Képes lennél 5 percig hallgatni, amit mond, majd ugyanazt visszaadni? Ezen a téren még nekünk is van hova fejlődni :) 

4. Nap: Célok, tervek, jövő..

Ma a Blue Grotto-hoz buszoztunk, ahol hajóval fedeztük fel a kisebb-nagyobb barlangokat. Ezután kiültünk a sziklákra és csak ámultunk az elöttünk elterülő, végtelen tengerre. Igazán ellazító, relaxáló élmény volt.
Délután pedig a Dingli szikláknál beszélgettünk a jövőről és a céljainkról. Ahogy már említettem, mindketten azon dolgozunk, hogy abból élhessünk, ami igazán lelkesít minket. Ez számomra a blogolás és az utaznivágyók segítése. Ebben vagyok igazán önmagam. :) 

És ha már önmegvalósítás: találkoztunk ma egy nagyon inspiráló emberrel. Muszáj bemutatnom nektek, hiszen pontosan illeszkedik a témához. Lawrence a hobbijának él, ami a sólymászat. Generációk óta röptetik, tanítják a madarakat. Ő pedig megtalálta a módját, hogyan keressen ebből pénzt. A Blue Grotto-nál találkozhattok vele nap mint nap és becsületkassza mellett fotózkodhattok velük. 
Szerintem a képek mindent elárulnak arról, hogy mennyire szívből csinálja. 
Arra inspiált minket, hogy folytassuk, amit már elkezdtünk és merjünk a hobbinkból élni. 
Hiszem, hogy ha az ember szívből csinál valamit és elég tapasztalatot szerez benne, akkor bármiből lehet pénzt keresni!  

Ezzel a nappal ért véget a máltai önismereti utazásunk, melyen rengeteget tanultunk mind önmagunkról, mind egymásról és jópár dologban pozitívan befolyásolta itthoni hétköznapjainkat. Megtanultunk mégjobban figyelni egymásra és a közös pillanatokra.. Mindemellett talán a legnagyobb ajándék, hogy olyan érzések jöttek felszínre, amik felett elsiklottunk az itthoni hétköznapokban.

Általában én vagyok a spirituálisabb beállítottságú, párom pedig eléggé szkeptikus a különböző módszerekkel kapcsolatban. Emiatt mindketten elkönyveltük, hogy ő nem nyitott.

Majd egy szó nélkül eljött Máltára és végigcsinálta az összes feladatot.. Hát mi ez, ha nem nyitottság?
Boldog vagyok, hogy 6 év után új tulajdonságát, új oldalát fedezhettem fel. (amit talán még ő sem tudott magáról)

Hálásan köszönjük Szilvinek a felismeréseket, melyekkel máris gazdagabb az életünk.

Úgy gondolom, hogy mindenkire ráférne legalább egyszer egy ilyenfajta belső utazás.

 

Folytatás következik! Hamarosan olvashattok a következő napok történéseiről, melyet immár önállóan tettünk meg, illetve hasznos tippeket osztok meg az utazással, szállással, tudnivalókkal kapcsolatban.

Szólj hozzá

utazás kirándulás nyaralás élménybeszámoló önismeret málta önmegvalósítás látványosság rabat sziklák győzelem napja regatta valletta halpiac katakombák értékrendek belső utazás fedezd fel marsaxlokk TravelX a te utazásod threecities marsascala san anton gardens kedvenc mese pastizzi blue grotto dingli Mannacoach