2018. nov 28.

Advent Bécsben: Több fér bele, mint gondolnád!

írta: Szandi118
Advent Bécsben: Több fér bele, mint gondolnád!

adventi_vasar_becs.jpg

Olcsó utazások sokasága

Láttátok már, hogy mennyire olcsón lehet az advent időszakában Bécsbe utazni? Budapestről már 5.000 Ft-ért, vidékről maximum 8 - 9.000 Ft-ért hoznak-visznek egy egésznapos kirándulásra. Továbbá elkerülheted az autós közlekedéssel járó időveszteségeket is: dugó, parkoló keresés stb..

+1: én személy szerint szeretem kihasználni ezen utazások előnyét, hogy nem kötelező részt venned a fakultatív programokon, hanem szabadon jöhetsz-mehetsz bárhová.

 utca_becs.jpg

Így vágtunk bele a bécsi kirándulásba is..

Délelőtt 10-re már Bécs belvárosában voltunk. A Mária Terézia téren tett e minket a busz. A többiek schönbrunni kastélylátogatást tettek. Tudom, hogy gyönyörű a kastély, egyszer érdemes megnézni, stb. De inkább szerettük volna felfedezni Bécs igazi arcát. Sétálgatni a parkban, a dunaparton, megnézni az általunk érdekesnek talált látnivalókat, és csak úgy elmerülni az osztrák fővárosban.

Ez jóval több felkészülést igényelt, mintha a csoporttal mentünk volna, de végül kiderült, hogy sokkal jobban is jártunk, mint a többiek.
utazo_blogger.jpg

Feladatok, ha saját magad tervezed meg az utazást:

  1. Tudd meg, hogy hol tesz le a busz a szabad program esetén (mert nem mindegy, hogy melyik városrészre tervezed a látnivalókat).
    Minket szerencsére a Mária Terézia téren tett le, ami a város központja, így gyalogosan jutottunk el a különböző helyszínekre.
  2. Google a barátod! Nézd meg, hogy milyen látnivalók vannak a környéken, ami titeket érdekel. Pl: “Bécs belváros látnivalók”. Szerencsére számos szuper blog van a neten, ahol tájékozódhatsz, hogy hol mit érdemes megnézni.
  3. Ezeket vesd össze a térképpel és válassz ki 2-3 látnivalót, amihez útvonalat készítesz. Nézd meg, hogy gyalog vagy tömegközlekedéssel érdemes-e eljutni. Erre tökéletes a Google útvonaltervezője. Fontos még, hogy merj felszállni külföldön is a metróra, villamosra. Különleges élmény a helyiekkel együtt utazni :) 

nevtelen.png4. A biztonság kedvéért mentsd le a telefonodra a térképet.
5. Indulj el! Bízz magadban és élvezd a felfedezés örömét. Sokkal több élményhez juthatsz, ha saját magad indulsz útnak, mintha a csordát követve, a többi 50 emberhez alkalmazkodva kirándulsz. 

Elindultunk tehát a császárváros felfedezésére, melyben első állomásunk a város szimbóluma, a Stephansdom (Szent István - Székesegyház) volt. Bár maga az épület is impozáns, az érdeklődésünket a déli tornya ragadta meg, melynek csúcsához 343 lépcsőfokon keresztül vezet az út.

stephansdom_1.jpg

A belépő kifizetése után (5 euró/fő) megkezdtük kapaszkodásunkat a csúcs felé. Klausztrofóbiásoknak nem ajánlom, mert végig nagyon szűk a csigalépcső, melyben sokszor a lefelé forgalomnak is helyet kell adni. Mindennek ellenére nekünk nagyon bejött és csodálatos panoráma tárult elénk a toronyból.
stephansdom_kilatas_1.jpg

Ezután a Hundertwasser Haus felé vettük az irányt, amit talán a legjobban vártunk az egész utazás alatt.

Tudtad?

Az épület a természet és az ember együttélésének jelképe
A ház teteje földdel és fűvel fedett
250 fa és bokor található a házban
A szobákban fák nőnek, melynek ágai kilógnak az ablakon
Jelenleg 52 lakás, 16 privát terasz, 3 közös terasz és 4 iroda kapott helyet

A ház tervezője nem fogadott el fizetséget a munkájáért. Annyira tetszett neki a műve, hogy szerinte ingyen is megérte a tervezés, hiszen így legalább nem egy csúf ház fog állni azon a területen, hanem az ő különleges társasháza. 

Hundertwasser elutasította az egyenes vonalak használatát. (Ez látszik mind a falakon, mind a padló egyenetlenségén)
hundertwasser_house.jpg

Sokat időztünk a háznál, illetve a mellette lévő “Hundertwasser village”-nél (Hundertwasser falu), amiben főként bazárok kaptak helyet és különleges ajándékok találhatók a ház stílusában.

hundertwasser_haz.jpg

Mivel a ház látogatása után még bőven volt időnk, így megnéztük, hogy milyen messze van az út közben látott óriáskerék a Práterben. Szerencsére csupán 20 perc sétával megközelíthető a Hundertwasser háztól.

Kaptunk is az alkalmon és elindultunk Bécs utcáin, a folyóparton, a hídon át, mígnem megérkeztünk a Práter bejáratához.

A jegyvásárlást követően (10 euró/fő), máris helyet kaptunk egy tágas kabinban. Rajtunk kívül csupán egy másik pár volt velünk, így bőven jutott hely mindenhonnan fényképezni.

Ezután a metró irányába indultunk, ahonnan az U2-es vonal pontosan a karácsonyi vásár helyszínére, a Rathausplatz-ra vitt minket. Az aluljáróban találkoztunk ezzel a szuper zenésszel, akinek hosszasan hallgattuk a virtuóz játékát. Nézzétek!

 Délután 4 körül meg is érkeztünk a karácsonyi vásárra. 

Gyönyörűen feldíszített tér, árusok sokasága, emberek százai.. Mégis, egy forrócsokival a kézben, az ember képes elmerülni a hangulatában.

Számunkra ennyi fért bele az egynapos bécsi kirándulásunkba. Bízom benne, hogy hasznotokra lesz,  ha az utazásotokat tervezitek.

Nektek mi tetszett a legjobban Bécsben?

Ha tetszett az írás, kérlek szavazz rám, hogy az “Év digitális nomádja” lehessek.

A hatalmas elismerés mellett mégtöbb emberhez jutahatnának el élményeink, utazási ötleteink. 
Köszönöm, ha szavazol! 

nomad.PNG

Szólj hozzá

nap utazás külföld busz bécs vásár ház house egy tippek legjobb élménybeszámoló kötelező érdemes látványosság belépő karácsonyi hundertwasser látnivalók buszos prater óriáskerék stephansdom práter busszal TravelX mi fér bele érdekesséek