2018. dec 10.

Őrült karácsony? Lehet másképp!

írta: Szandi118
Őrült karácsony? Lehet másképp!

stressz_karacsony.jpgKezdhetném a már oly sokszor leírt:  "a karácsony nem olyan, mint régen" kezdetű, karácsonyi idegbajt ecsetelő bekezdésekel. Meg írhatnék arról, hogy milyen jó lenne, ha nem ilyen lenne.

Na de akkor milyen legyen?

Milyen lenne szerinted a “kellemes karácsonyi ünnep” ?

Én idén úgy döntöttem, hogy változtatni szeretnék. Találtam is egy tökéletes módszert arra, hogy a szívemet ünneplőbe öltöztessem. Ezt osztom meg ma veletek, hogy lássátok: igenis, lehet másképp!
bruce-hong-571291-unsplash.jpgMár többször voltam Marika családállításán, miután idén először, Szekszárdon is szervezett Szeretet est-et, az ünnepekre való hangolódás jegyében.

És mi is történt ezen a kellemes estén?  

A közös hangolódást a “Kicsi lélek meséje” című történettel indítottuk. Ezután párosával arról beszélgettünk, hogy mi jut eszünkbe a szeretetről? Ez lehet jó dolog, vagy rossz, hiszen mindannyiunknak más-más tapasztalásai voltak a szeretettel kapcsolatban. Majd arról, hogy mi magunk hogyan fejezzük ki, hogy szeretünk és hogyan érezzük leginkább, hogy szeretnek.

Ezek látszólag könnyű kérdések.. De mint Szilvitől már korábban megtanultam, "ezek a könnyű kérdések visznek a legmélyebbre."

A kellemes bemelegítés után egy szívösszekapcsolós feladatot végeztünk, melyben megéreztük, hogy milyen az, amikor nincs Te meg Én, hanem Mi vagyunk. Ahogy hosszasan néztünk egymás szemébe, csak azt éreztem, hogy áramlik közöttünk a szeretet. Csodálatos érzés volt egyszerre adni és elfogadni a szeretetet.


Az est (szó szerint) fény pontja pedig a Szív-labirintus volt. Személy szerint ezt a feladatot vártam a legjobban.labirintus.jpgHiszen az idei év egy fordulópont volt számomra. Az elmúlt évek “robotolása” után idén végre elindultam az önmagamhoz vezető úton. Végre átélhettem mindazt, amit eddig csak irigykedve néztem másoknál: azzal foglalkoznom, ami boldoggá tesz.

Ennek köszönhetően kezdtem el blogolni, megszületett a Te utazásod programom, az utazós csoportom és az utazás kihívásom.  

Így hát szerettem volna köszönetet mondani az idáig vezető útnak és bizalommal fordulni a következő feladatok, leckék, sikerek elé.

A Szív-labirintusban pedig pontosan ez történhetett meg. Kellemes zene kíséretében lépkedtem a labirintus belsejébe, ami néha a szív külseje felé vezetett.

Húú, ez most esett le, hogy mekkora jelentőséggel bírt...

Bár néha úgy érzed, hogy totál ellentétes irányba tartasz, mint a céljaid, nem szabad megállnod és hagynod, hogy a látott és érzékelt körülmények eltérítsenek az utadról. Hinned kell belső bölcsességedben és abban, hogy célhoz érsz.

 

Hiszen nincs rossz út vagy rossz döntés. Csupán különböző utak vannak, melyek mind elvezetnek célodhoz.

És ha a labirintusban bíztam benne, hogy jó irányba tartok, akkor az életben miért ne lehetne így?

Ahogy haladtam befelé, felidéztem a múltat. Bukásokat, tanításokat, sikereket, elismeréseket és elmarasztalásokat. Megköszöntem mindegyiknek, hogy szolgálta azt a jelent, amiben MOST vagyok.

A szív közepébe érve pedig hálát adtam. Csak néztem az előttem pislákoló kis fényt és elhittem, hogy Én is lehetek a FÉNY. Ezután kifelé haladtam a labirintusból és immár újult erővel képzeltem el vágyaimat, céljaimat.

Kiérkezve pedig rengeteg szeretettel fogadtak engem és a megtett belső utamat.

Ezt a szeretetáradatot fogom átadni szeretteimnek az ünnepek során és bízom benne, hogy többen követitek példámat és egy kicsit lelassulva, számot vetve várjátok az év végét. 

Ha pedig ezt a Szív labirintus programmal tennétek, akkor még egy alkalommal kerül megrendezésre idén: most szombaton (december 16), Baján.

Ezzel az írásommal szeretnék kellemes, szeretetben gazdag ünnepeket kívánni Nektek, kedves Olvasóim! 
Köszönöm az egész éves figyelmeteket! 
dan-whale-155993-unsplash.jpg

Számodra milyen az ideális karácsony?

 

Ha tetszett a cikk, olvass bele előző kalandjainkba: 

Advent Bécsben - Több fér bele, mint gondolnád! 
Kreáld meg önmagad! - Önismereti utazás Máltán

Szólj hozzá

család utazás stressz karácsony szeretet élmény élménybeszámoló családállítás nyugodt belső utazás Szekszárd TravelX a te utazásod szeretet est fény labirintus